Nieuws

Rob van Otterlo komt het MCG-team versterken

Geplaatst op 08-03-2021  -  Categorie: Algemeen

Rob van Otterlo komt het MCG-team versterken als senior Consultant. Rob ’s expertise en aandachtsgebieden bevinden zich op de domeinen Notariaat, Advocatuur, Human Resource Management en Hoger Onderwijs. Zijn inhoudelijke expertise ligt op het terrein van organisatieadvies. In het recente verleden heeft hij onder andere middelgrote notaris- en advocatenkantoren geadviseerd op het gebied van strategie en Human Resources-beleid.

Rob ’s carrière omspant een periode van ruim vijfendertig jaar. Ooit gestart als docent Geschiedenis en Maatschappijleer, maakte hij eind jaren tachtig de overstap naar commerciële opleidings- en trainingbureaus als trainer communicatieve en commerciële vaardigheden.Vervolgens werkte Rob onder andere als Hoofd Opleiding bij Koninklijke Jongeneel B.V. en Luchtverkeersleiding Nederland. De volgende stap ging in de richting van de advocatuur als Hoofd Opleiding en daarna Hoofd Uitvoering Wet & Regelgeving bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Na tien jaar bij de orde keerde Rob terug in het onderwijs. Hij werd naast zijn aanstelling als Hoogleraar ‘Organisatie van de juridische dienstverlening’ bij de Universiteit van Amsterdam tevens Lector ‘Organising legal services’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast vervulde Rob aan de Haagse Hogeschool de functies van Opleidingsmanager HBO-Rechten, Programme Director European and International Law en Opleidingsmanager Technische Bedrijfskunde. Al die tijd bleef Rob nog verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam als docent in het mede door hem ontwikkelde masterprogramma ‘Legal Management’.

Van huis uit is Rob Historicus (Universiteit Utrecht) en vervolgens gepromoveerd aan de faculteit der economie en econometrie (nu: School of Business and Economics) van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Rob is sedert meer dan tien jaar voorzitter van de examencommissie van de Mediatorsfederatie Nederland, onderdeel Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Ook verzorgt Rob sinds 2017 kwaliteitsaudits voor Netwerk Notarissen, de grootste notariële community van Nederland met meer dan 150 aangesloten notariskantoren.

Wij zijn verheugd dat Rob zijn ruime ervaring en brede interesse ten dienste stelt van MCG en haar relaties. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws op gebied van onze samenwerking.


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024